top of page

Portret opzetten

Stel je wilt een portret gaan schilderen. Start met een schets, zo voel je waar voor jou de lastige puntjes zitten.

Veel gestelde vraag in de les is hoe doe jij dat nu. Inmiddels uit de losse pols. onderweg blijf ik wel meten vooral in het begin. Met uiteinde van mijn potlood.

En tussen 2 vingers, raad ik je af want dat is niet stabiel, zodra je je hand verplaatst is de afstand tussen je vingers verandert. Maar ja ze zijn altijd dichtbij hè die vingers....


Ik ben echt niet zo gestart. Ook ik gebruikte hulplijnen. Ik ben een liefhebber van een combi van de rode en groene lijnen. En dan alleen die ik nodig heb. En haal ze weg zodra ze mij in de weg zitten. Werken met een raster (foto met zwarte lijnen) vind ik niet fijn het leidt je te veel af. En werkt niet vrij. En daar wil je naar toe! Werken uit de losse pols.

Ga jij aan de slag met jouw schets? Kies welke methode voor jou werkt. Hoe meer schetsen je in je vingers hebt, des te minder hulplijnen je nodig zult hebben.


190 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kleurenleer

Kleurenleer is een doorlopend proces. Je groeit altijd als je gewoon aan de gang gaat en zeker in kleur is dat het geval. Het zien van kleuren, heel belangrijk en je gaat echt steeds meer zien. Is het

Comments


bottom of page